Sponsoren gezocht!
U heeft vast wel gehoord dat de bijen het moeilijk hebben. Volgens wetenschappers zijn daarvoor verschillende oorzaken aan te wijzen. Een belangrijke oorzaak is de verschraling van het natuurlijke milieu (de zogenaamde bijenweide). Onze vereniging onderneemt verschillende activiteiten om hierin verbetering te brengen. Aan de Steeglandseweg (tegenover de openbare begraafplaats) hebben wij een akker ingericht met bloemrijk grasland die we nog dit jaar willen inrichten als insectenvoedselbos. In het centrum van Blaricum beheren wij de St-Vitustuin van de parochie. Ook trachten wij onze omliggende gemeenten te bewegen tot een milieuvriendelijk groenbeleid. Ons plan "De Groene Meent" in het zogenoemde "Wachtend Land" in de Blaricummermeent is inmiddels gerealiseerd. Verder streven wij naar de aanleg van bloemrijk grasland in Blaricum, Huizen en Eemnes. Een duurzame methode voor de verbetering van biodiversiteit en tevens een verfraaiing van ons landschap. De aanleg is echter kostbaar, helpt u mee?

Meer informatie over vindt u hier:
- Het Voedselbos 
- De  St-Vitustuin
- De Groene Meent

Word ook sponsor!
Om dit blijvend te kunnen bekostigen zijn wij op zoek naar sponsoren. U kunt ons steunen door geld te doneren aan de Stichting Bijenfonds Blaricum en Omstreken.  De stichting is een Sociaal Belang Behartigende Instelling (SBBI). Periodieke schenkingen zijn onder voorwaarden fiscaal aftrekbaar (zie eventueel formulier belastingdienst).
U kunt uw bijdrage storten op Bankrekening NL62RABO01191.82.548 t.n.v. Bijenfonds Blaricum e.o.  

Kijk voor meer informatie op SBBO
U kunt ook contact opnemen met onze penningmeester, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Wie ons ook sponsoren:

rabobank logo activiteitenfondsblaricum logo
Prins Bernhard Cultuurfonds RGB groen Het Cultuurfonds

 the new logo of rotary 3 638 lb

 logo KCE
 http://www.gerardvandentweel.nl/ logo Eemnes
 Vastgoed van Wettum

fysio masters logo

 

gemeentehuizen logo

vnhead logo
kringloopwinkelhuizen logo

 

Eddy van IJken

 

image001

 logo albert heijn blaricum1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

 

 

 

EEN TUIN VOL MOOIS !

blauwe druifje

Bij-vriendelijke bloemen maken van uw tuin een feest!

Kijk hier.

INSECTENVOEDSELBOS!

Bloemrijk grasland1

 
 
 Een voedselbos op onze akker aan de
Steeglandseweg.

DE BIJ EN WIJ.

Biodiversiteit 1Help de Bijen!