Recepten
Honingsinaasappelsaus.
Honingvruchtensalade.
Hoestsiroop.
Neem 100 gr. zuivere honing, 1 eidooier, 1 lepel slaolie en 50 gr. rum. Dit goed door elkaar mengen. U krijgt een goedwerkende siroop tegen hoest. Regelmatig 1 eetlepel innemen.
Sinaasappelcouscous met aubergine
Vegetarisch hoofdgerecht 4 personen - 30 minuten.
Couscous bevat veel vezels, walnoot veel eiwitten en de aubergine veel vitamines.
- 1 ui, fijngesneden;
- 3 aubergines, in kleine blokjes;
- 1 sinaasappel, schoongeboend;
- 1 zakje walnoot (55 gr.), grof gehakt;
- 1 zakje koriander (15 gr.), fijngesneden
Boekweit-müsli met honing.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 75g boekweit
- 1 ½ dl druivensap
- 50g havermout
- 100g pitloze druiven
- 2 appels
- citroensap
- 50g paranoten
- 4 eetlepels honing
- 1 l. yoghurt
Bereidingswijze.
Rooster de boekweit in een droge koekenpan lichtbruin. Doe de geroosterde boekweit in een kom en voeg het druivensap toe. Laat de boekweit 2 uur weken in de druivensap. Snij de geschilde appels in blokjes en besprenkel ze met wat citroensap. Voeg de havermout, druiven, appels, noten en honing bij de boekweit en meng alles goed door elkaar. Roer de yoghurt erdoor.
Bijenkorfkoekjes
Klop het ei met de honing, de vanillesuiker, de kokos en de walnoten goed door elkaar. Rol de dadels door de bloem en voeg ze aan het honingmengsel toe. Schep lepels van het beslag op een ingevette bakplaat en bak de koekjes gedurende 12 minuten op 170 graden tot ze lichtbruin zijn.