Onze Vereniging.
Imkers Gooi & Eemland is ontstaan uit de Imkersvereniging Blaricum en Omstreken. Door een toenemend aantal leden en toenemende activiteiten in de regio ontstond de behoefte aan een naam die hieraan meer recht doet. Imkers Gooi & Eemland is een zelfstandige vereniging met een eigen rechtspersoonlijkheid. De vereniging heeft leden in Blaricum, Huizen, Eemnes en omgeving. De leden kunnen zelf kiezen of ze zich tevens willen aansluiten bij een landelijke bijenhoudersorganisatie. Het bestuur van Imkers Gooi & Eemland is o.a. vertegenwoordigd in de NBV (Nederlandse BijenhoudersVereniging).  

Algemene gegevens:
Naam vereniging: Imkers Gooi & Eemland
KvK-nummer 76046273.

Doelstelling.
De imkersvereniging heeft als doel de bevordering van de bijenteelt in de meest ruime betekenis.

Lidmaatschap.
Het lidmaatschap van onze imkersvereniging houdt in dat u gebruik kunt maken van de faciliteiten die onze vereniging te bieden heeft, waaronder het, tegen een geringe vergoeding, gebruik van de verenigingsslinger. Voor zover de ruimte dat toelaat kunt u, na toestemming van de schanscommissie ook bijenvolken plaatsen op de bijenschans Steegland in Blaricum, de Friesewal in Huizen, de kinderboerderij De Warande in Huizen of bij de Openbare begraafplaats in Eemnes .

Contributie.
De contributie voor het lidmaatschap van onze imkersvereniging bedraagt € 20,- per jaar, exclusief het eventuele lidmaatschap van een landelijke imkersbond. 

Donateur worden?
Door donateur te worden kunt u de activiteiten van onze imkersvereniging daadwerkelijk ondersteunen. Neem in dat geval contact op met onze secretaris.

Verzekering.
Als je je tevens aansluit bij een landelijke imkersbond ben je meestal WA verzekerd. 

EEN TUIN VOL MOOIS !

blauwe druifje

Bij-vriendelijke bloemen maken van uw tuin een feest!

Kijk hier.

INSECTENVOEDSELBOS!

Bloemrijk grasland1

 
 
 Een voedselbos op onze akker aan de
Steeglandseweg.

DE BIJ EN WIJ.

Biodiversiteit 1Help de Bijen!