Taxonomie.
De grondslag voor de indeling van soorten werd in de 18de eeuw gelegd door Carolus Linnaeus, die uitging van een door god geschapen ordening. Deze ordening kwam pas een eeuw later in een ander perspectief te staan door de evolutietheorie van Darwin ("On the origin of species by means of natural selection" met als ondertitel "or the preservation of favoured races in the struggle for life").

Indeling:
Rijk: Dieren
Stam: Geleedpotigen
Onderstam: Zespotigen
Klasse: Insecten
Orde: Vliesvleugeligen
Onderorde: Wespentaille
Sectie: Angeldragers
Superfamilie: Bijen, hommels, graafwespen
Familie: Bijen (Apidea)

Insecten zijn volgens deze indeling dus een klasse van de geleedpotigen (Arthropoda). Met meer dan 1 miljoen beschreven soorten is het de grootste groep van dieren. Waarschijnlijk zijn vele honderdduizenden soorten nog niet ontdekt.

Insecten leven op het land en in zoet water, slechts enkele soorten leven in zee, maar hier nemen de kreeftachtigen de plaats van de insecten vrijwel volledig in. Sommige insecten spelen een directe rol in het leven van de mens, zoals bij het overbrengen van ziekten, het verzamelen van honing, of door het opeten van de oogst, maar ook door de bestuiving van voedingsgewassen.

EEN TUIN VOL MOOIS !

blauwe druifje

Bij-vriendelijke bloemen maken van uw tuin een feest!

Kijk hier.

INSECTENVOEDSELBOS!

Bloemrijk grasland1

 
 
 Een voedselbos op onze akker aan de
Steeglandseweg.

DE BIJ EN WIJ.

Biodiversiteit 1Help de Bijen!